Nieuwsarchief

De Christelijke Muziekvereniging Prins Hendrik uit Scheemda viert dit jaar haar 90-jarig bestaan.

De vereniging is opgericht op 27 april 1927 onder aanvoering van Filip Appeldorn en Albert Roemeling. In de loop der jaren heeft de vereniging veel hoogtepunten gekend en is zij uitgebreid met meerdere onderdelen. Tegenwoordig bestaat de vereniging niet alleen uit een fanfare, maar ook uit een percussieband, twirl teams en een pomponteam. Prins Hendrik bestaat daarmee uit meer dan 100 leden.

Om het 90-jarig bestaan van Prins Hendrik te vieren, worden dit jaar in en rond Scheemda meerdere activiteiten gehouden. Als eerste activiteit organiseren wij op 8 april een concert waar de hele vereniging zich zal laten zien. Natuurlijk wordt er stil gestaan bij de vele hoogtepunten die Prins Hendrik de afgelopen 90 jaar heeft gehad en wij hopen dit jubileum met een groot publiek te gaan vieren.

Het jubileumconcert van Prins Hendrik is op zaterdag 8 april in de Eextahal, Plantsoenlaan 19 te Scheemda. De zaal gaat open om 19.00 uur, het concert begint om 19.30 uur. Entree is € 5,00; voor kinderen tot 12 jaar € 2,50. Kaarten zijn vanaf 14 maart te verkrijgen bij Vos Mode, Stationsstraat 18 in Scheemda en op 8 april aan de zaal.

De foto is gemaakt door Jeroen Bos.

PH 1