Nieuwsarchief

In 2017 is de gemeente Oldambt gastgemeente voor de Stichting Vier 5 mei in Groningen. De Stichting heeft de gemeente Oldambt gevraagd gastgemeente te zijn omdat het dit jaar 75 jaar geleden is dat de Jodenvervolging (in 1942) op een dieptepunt was. Zoals algemeen bekend, had Winschoten indertijd een grote Joodse gemeenschap.

Woensdag 5 april is de dag waarop wordt gestart met de eerste activiteiten in het kader van Vier 5 mei in Oldambt. U bent die dag om 15:00 uur van harte welkom voor officiële opening in het Cultuurhistorisch Centrum Oldambt (Johan Modastraat 5, Winschoten).

Het programma begint met de presentatie van de nieuwe stadswandeling Joodse geschiedenis Winschoten. Na een korte wandeling langs een aantal plaatsen van Joodse geschiedenis wordt u ontvangen in Cultuurhuis De Klinker. Daar presenteert het Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen (OVCG) de tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog in het Oldambt.

Ook worden in De Klinker drie korte filmportretten vertoond over de Tweede Wereldoorlog. Filmmaakster Liefke Knol maakte deze portretten in opdracht van het OVCG.

Het gemeentebestuur van Oldambt nodigt u van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

Wilt u ons laten weten of wij op uw komst mogen rekenen?

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..