De Vereniging Dorpsbelangen Scheemda bestaat sinds maart 2005. De vereniging heeft als doel het, in brede zin, behartigen van de belangen van de inwoners van het dorp Scheemda. Dat is ook nodig, want na de fusie tussen de drie gemeenten Reiderland, Scheemda en Winschoten per 1 januari 2010 is Scheemda onderdeel van de, in grootte, 2e gemeente van de provincie Groningen (krap 40.000 inwoners).

De ambtelijke en politieke ontwikkelingen gaan in de richting van een kleinere overheid, waardoor de afstand tussen overheid en burger dreigt toe te nemen. Onze rol als dorpsbelangenorganisatie zal daarom steeds belangrijker worden om het dorp ‘op de kaart’ te houden en te voorkomen dat er een te grote afstand ontstaat tussen dorp en lokale overheid. Wij doen dat graag samen met de inwoners van ons dorp en met de plaatselijke organisaties.

Inmiddels zijn de dorpsverenigingen uitgegroeid tot volwassen aanspreekpunten voor de gemeente Oldambt.

Hoe willen we uw belangen behartigen?

  • Door het inventariseren en stellen van prioriteiten ten aanzien van onze woon- en leefomgeving en van wensen en/of klachten van algemene aard vanuit de bevolking.
  • Door het (gevraagd en ongevraagd)  adviseren omtrent de leefbaarheid aan de inwoners en organisaties in het dorp en het bestuur van onze gemeente. Dit omvat ook bijvoorbeeld plannen van woningbouworganisaties, het waterschap en de provincie.
  • Door het in beeld brengen van kansen en bedreigingen voor het dorp.
  • Door het meedenken en deelnemen aan bijeenkomsten die betrekking hebben op de wijze waarop de huidige kwaliteit met betrekking tot de woon- en leefomgeving (leefbaarheid) kan worden behouden en waar mogelijk kan worden verbeterd.

Wanneer dat nodig is zijn wij bereid zelf onze handen uit de mouwen te steken en mee te werken of anderen daartoe te stimuleren.

Wij zijn er voor u!

Wij willen samen met u ons dorp leefbaar houden. Als u suggesties heeft die een positieve bijdrage kunnen leveren aan de leefbaarheid van ons dorp, dan nodigen wij u graag uit contact met ons op te nemen.

Wij kunnen ons werk alleen goed uitvoeren als we ons gesteund weten door de inwoners van Scheemda. Als u ons dat steuntje in de rug wilt geven, kunt u zich aanmelden als lid, via deze website.

Website

Met deze website informeren wij de inwoners van Scheemda en andere geïnteresseerden over zaken en ontwikkelingen die betrekking hebben op ons dorp.

Wanneer u denkt dat onze website voor u een platform kan zijn voor de publicatie van nieuws, informatie of foto’s, stuur dan een mail naar de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.