• scheemda-02
  • scheemda-04
  • scheemda-03
  • scheemda-01

Nieuws

Computercursussen van start in bibliotheken Oldambt

Geinteresseerden kunnen zich aanmelden voor de gratis cursus klik & tik via biblonetgroningen.nl/agenda of infopunt van de bibliotheek. De cursussen worden gegeven opmaandagochtend van 9:30-12:00 uur in Winschoten en op donderdagmiddag van 12:30-14:30 in Finsterwolde. De cursus is gratis voor alle inwoners wel of geen lid.

Dupe Toeslagenaffaire ?

U bent niet alleen. Een plek om met elkaar in gesprek te aan en ervaringen te delen met andere gedupeerde ouders. Lotgenotenbijeenkomst op maandag 22 april 2024 

Lees meer...

Film- en verhalenmiddag Grunneger Toal Jan J, Boer

Dit is een samenwerking tussen biblionet en de stichting Jan. J.Boer. Dinsdag 2 april 2024 van 14:00 tot 15:30 uur. Locatie Theatercafe De Klinker te Winschoten. Toegang is gratis. Inde film neemt Henk Scholte (bekend van RTV Noord) de mensen mee langs de Grunneger Toalroute  met gedichten en liedjes afgewisseld met beelden van vroeger en nu.De wandeling wordt in de film een paar keer afgewisseld met enkele 'verhoalen uut 'doktershuus' en voorgelezen. Wil je zeker zijn  van een plek dan aanmelden via de balie of via  www.biblionetgroningen.nl/agenda. Deze activiteit vindt ook plaats in de bibliotheek van Finsterwolde op donderdag 28 maart om 14:30 uur en op donderdag 11 april 2024 in de bibliotheek van Oostwold/Midwolda om 10:00 uur.

Klaverjastoernooi Buurtvereniging Parklaan te Scheemda

Vrijdag 5 april 2024 organiseert Buurtvereniging Parklaan te Scheemda voor de 32e keer hun klaverjastoernooi. Plaats van handeling De Esborg aan de Esborgstraat 16 te Scheemda.Aanvang van de avond 19:30 uur. Aanmelden als vereniging (4 personen) of individueel. Kosten €6,- per persoon. Aanmelden via mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en whatsapp 0638896691.

Garagesale te Scheemda

Op zaterdag 25 mei 2024 wordt er voor de 4e keer een garagesale in Scheemda gehouden. Dit is een speciale editie want ook de garagesale Heilgerlee wordt op dezelfde dag georganiseerd.

Lees meer...

De vereniging Dorpsbelangen Scheemda heeft een historische wandelroute om en door Scheemda gepubliceerd. Historicus Jan Pieter Koers stelde de historische wandelroute samen, die bestaat uit twee rondwandelingen van elk circa 5 kilometer. Beide routes kunnen gecombineerd worden tot één wandeling. De looptijd bedraagt dan circa 2 uur.

wandelrouteDoor Scheemda

Tijdens route A van circa 4,8 km maakt de wandelaar kennis met onder andere het scheepvaartverleden langs de Diepswal en de Trekweg, de middeleeuwse pastorie met kerkhof, het station met koffiehuis en de grote burgerwoningen langs de Stationsstraat.

Om Scheemda

Route B van circa 4,5 km verkent de omgeving rondom het dorp. Deze route gaat onder meer langs de voormalige strokartonfabriek De Toekomst, enkele karakteristieke Oldambtster boerderijen en rentenierswoningen aan de Oosterstraat.

Start van de wandelingen

De rondwandelingen starten bij Stayokay hostel De Esbörg. Haltes van het openbaar vervoer – zoals bus en trein – liggen aan de route, zodat de wandeling ook op die plaatsen kan worden gestart. Daarnaast loopt de route langs de haven aan de Trekweg, waar toeristen van de pleziervaart kunnen beginnen met wandelen.

Verkooppunten

Het boekje is vanaf begin april 2011 verkrijgbaar op diverse verkooppunten in het dorp voor € 1,00.
De verkooppunten zijn Café de Haven, Onderzoeksburo Elles Bulder (Stationsgebouw), de Esbörg en
de Primera.

Meer weten?

Meer weten over de geschiedenis van Scheemda? Kijk naar de reportage in het TV Noord-programma Dam Op van 18 november 2009.