• scheemda-02
  • scheemda-04
  • scheemda-03
  • scheemda-01

Nieuws

Inloopavond Brede School

Op woensdagavond 17 april organiseert gemeente Oldambt een inloopavond over de brede school in Scheemda. De inloopavond is bedoeld voor de omwonenden, de gebruikers en de ouder(s) en/of verzorger(s) van de kinderen van de brede school.

Lees meer...

Algemene Ledenvergadering

Maandag 13 mei 2019 houdt de Vereniging Dorpsbelangen Scheemda haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering in de Eextahal (Steunstee) aan de Plantsoenlaan 19, waarvoor wij u van harte uitnodigen.

Lees meer...

Bouw de brede school Scheemda

De gemeente Oldambt heeft de planning bekend gemaakt voor de bouw van de Brede School aan de Kanaalweg.

Lees meer...

Workshops met tips en adviezen voor mantelzorgers

Enige tijd geleden vroeg de gemeente Oldambt aan haar inwoners, organisaties, verenigingen en/of stichtingen om innovatieve Wmo-ideeën aan te leveren. Ideeën die onder andere bijdragen aan het helpen en ondersteunen van ouderen om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen wonen. De gemeente heeft goede plannen ontvangen en heeft een project voor mantelzorgers uitgekozen.

Lees meer...

Jaarlijkse Aprilconcert muziekvereniging Prins Hendrik Scheemda

Zaterdag 13 april 2019 is het weer zover: het jaarlijkse Aprilconcert van de Christelijke Muziekvereniging Prins Hendrik in de Eextahal te Scheemda.

Lees meer...

De vereniging Dorpsbelangen Scheemda heeft een historische wandelroute om en door Scheemda gepubliceerd. Historicus Jan Pieter Koers stelde de historische wandelroute samen, die bestaat uit twee rondwandelingen van elk circa 5 kilometer. Beide routes kunnen gecombineerd worden tot één wandeling. De looptijd bedraagt dan circa 2 uur.

wandelrouteDoor Scheemda

Tijdens route A van circa 4,8 km maakt de wandelaar kennis met onder andere het scheepvaartverleden langs de Diepswal en de Trekweg, de middeleeuwse pastorie met kerkhof, het station met koffiehuis en de grote burgerwoningen langs de Stationsstraat.

Om Scheemda

Route B van circa 4,5 km verkent de omgeving rondom het dorp. Deze route gaat onder meer langs de voormalige strokartonfabriek De Toekomst, enkele karakteristieke Oldambtster boerderijen en rentenierswoningen aan de Oosterstraat.

Start van de wandelingen

De rondwandelingen starten bij Stayokay hostel De Esbörg. Haltes van het openbaar vervoer – zoals bus en trein – liggen aan de route, zodat de wandeling ook op die plaatsen kan worden gestart. Daarnaast loopt de route langs de haven aan de Trekweg, waar toeristen van de pleziervaart kunnen beginnen met wandelen.

Verkooppunten

Het boekje is vanaf begin april 2011 verkrijgbaar op diverse verkooppunten in het dorp voor € 1,00.
De verkooppunten zijn Café de Haven, Onderzoeksburo Elles Bulder (Stationsgebouw), de Esbörg en
de Primera.

Meer weten?

Meer weten over de geschiedenis van Scheemda? Kijk naar de reportage in het TV Noord-programma Dam Op van 18 november 2009.