Nieuwsarchief

Het nationale jaarthema van 2019 voor de 4 mei herdenking luidt  "in vrijheid kiezen".

We hebben recent in vrijheid gekozen voor de Provinciale Staten en we mogen binnenkort het Europees Parlement kiezen. Dat lijkt zo normaal, maar is dat ook zo? Ook na de Tweede Wereldoorlog is vrijheid nog steeds zeer kwetsbaar en vraagt intens om de inzet van ons allen.

De openbare 4 mei herdenking in Scheemda vangt 4 mei 2019 aan om 19.00 uur in de middeleeuwse kerk van Scheemda met als sprekers ons Gemeenteraadslid dhr. J. Nieboer namens de gemeente Oldambt en dhr. H. van der Wal namens het 4 mei Comité Scheemda plus voordrachten van maar liefst drie leerlingen van de OBS Eexterbasisschool te weten Dana Landman, Thijmen Udding en Shania Smidt.

Dit jaar wordt de plechtigheid afgewisseld met een muzikaal intermezzo van organist Mathijs Suur uit Winschoten en een sfeervol optreden van de gepassioneerde zangeres met de gouden stem Linde Nijland uit onze gemeente Oldambt samen met haar vaste instrumentalist Bert Ridderbos. Uiteraard is bij de 4 mei herdenking in Scheemda de toegang gratis.

Aansluitend wordt de stille tocht gezamenlijk gelopen naar het Joodse monument van Scheemda waar rond 20.00 uur ook de 2 minuten stilte in acht wordt genomen.