Nieuwsarchief

De brede school in Scheemda gaat straks 'De Zwerm' heten. Het gebouw wordt een verzamelplaats voor onderwijs, opvang, welzijn en ontspanning. Sharina Tiggelaar-Timmer (40), inwoonster van Scheemda en moeder van twee kinderen die daar straks ook naar school gaan, heeft de naam bedacht.

Passend symbool

Tiggelaar-Timmer reageerde op een oproep in de nieuwsbrief over de bouw van de brede school: "Ik ben meteen gaan nadenken over een passend symbool voor de verschillende gebruikers van het gebouw. Zij versterken elkaar omdat ze één grote groep vormen. Mede door de ligging van de school in de Vogelbuurt van Scheemda kwam ik op De Zwerm."

Deuren openen in 2020

De oplevering van de brede school is gepland in het voorjaar van 2020. In september van dat jaar openen de deuren voor een nieuw schooljaar. Vanaf dan zijn CBS Annewieke, OBS Eexterbasisschool, OBS Jaarfke, Stichting Kinderopvang KiWi, Peuterspeelzaal Sociaal Werk Oldambt, Logopedie Oldambt, Biblionet Groningen, PrengerHoekman Fysiotherapie én de gymzaal in het gebouw gevestigd.