Nieuwsarchief

Het fanfareorkest van CMV Prins Hendrik, o.l.v. Gosse Reijenga, geeft op zondagmiddag 14 oktober a.s. een borrelconcert met als gastsolist Robbert Vos op euphonium.

Robbert Vos

Robbert werd op 26 mei 1986 geboren in Oss. Vanaf zijn 8e kreeg hij zijn eerste lessen op bugel, en later op euphonium van Jo Delnoye aan de Osse muziekschool. Zijn eerste orkestervaring deed hij op bij Fanfare Hartog uit Oss. Na het behalen van de verschillende muziekdiploma's begon hij in 2003 met de vooropleiding aan het Fontys Conservatorium Tilburg, waar hij in 2004 doorstroomde naar de vakopleiding bij Piet Joris. Hij volgde daar zowel de richting 'Docerend Musicus' als 'Kamermuziek'. Tegelijkertijd startte Robbert met de opleiding HaFaBra-directie. Hij studeerde in het voorjaar van 2008 cum laude af voor beide studies.

Hij vervolgde in 2008 zijn opleiding met de studie Master of Music HaFaBra-directie aan het conservatorium van Utrecht bij docent Danny Oosterman. In 2010 wist hij ook hier cum laude voor af te studeren. Tijdens deze studie volgde hij ook het bijvak trombone bij Albert Zuijderduin en volgde hij lessen bij Bernard Beniers. Robbert speelt als musicus in onderstaande orkesten:

– Marinierskapel der Koninklijke Marine. – Brassband Schoonhoven (solo-euphonium). Hij volgde lessen en masterclasses bij o.a. Steven Mead, Roger Bobo, Thomas Ruedi, David Thornton, David Childs, Brian Bowman en Anne-Jelle Visser. Daarnaast deed hij veel ervaring op als remplacant bij diverse orkesten waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest, de Marinierskapel en het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Van 2002 tot 2011 was hij ook lid van het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest.

Workshop & Borrelconcert

In 2016 is de fanfare van CMV Prins Hendrik uit Scheemda in haar divisie kampioen geworden tijdens de Nederlandse Fanfare Kampioenschappen. Naast de beker kreeg Prins Hendrik ook een workshop met Robbert Vos aangeboden. Deze ongetwijfeld zeer leerzame workshop sluiten we af met een zogenaamd borrelconcert. Onder het genot van een drankje en een hapje kunt u genieten van mooie muziek. Het orkest gaat een aantal stukken uitvoeren en laat horen waaraan zij tijdens de workshop heeft gewerkt. Natuurlijk gaat het orkest ook een aantal solowerken van Robbert begeleiden.

Wij verwachten een mooi programma uit te gaan voeren. Kom luisteren naar onze fanfare en het virtuoze spel van de gastsolist.

Informatie

Het concert wordt gehouden in de Ontmoeting, Kerklaan 32, Scheemda en begint om 17.00 uur. Zaal open: 16.30 uur. Entree: € 7,50 en kinderen t/m 12 jaar € 3,= (inclusief een hapje en een drankje). Kaarten zijn vanaf 2 oktober 2018 verkrijgbaar bij Vos Mode, Stationsstraat 18, Scheemda en op 14 oktober aan de zaal.

Hopelijk tot ziens op 14 oktober!