Nieuwsarchief

De provincie Groningen heeft samen met de gemeenten Oldambt, Veendam en Midden-Groningen het rapport Ruimtelijk economisch perspectief A7/N33 gepresenteerd. Hierin wordt het toekomstperspectief besproken tot 2040. Naast het economisch perspectief wordt ook gekeken naar de leefbaarheid, natuur, recreatie, landbouw en duurzaamheid.

In brede zin bevat dit rapport positieve punten, zoals daar zijn de samenwerking tussen de betrokken gemeenten, werkgelegenheid, leefbaarheid in de dorpen , herontwikkeling van verouderde bedrijfsterreinen (in Scheemda het gebied met o.a. bedrijven HOZA en Henkel) en zorgvuldig kijken of er nog ruimte is op de nu aanwezige bedrijfsterreinen.

Belangrijk is ook dit te benadrukken. We willen de belangen van Scheemda goed in het oog houden. Industrie moeten we wel omarmen om ook voor onze jonge inwoners kwalitatief goede banen te creëren.

Dit betekend niet een mega industrieterrein te plannen op de open ruimte tussen Scheemda en Westerlee. Is ook in tegenstelling met een aantal genoemde zaken in het rapport n.l. het behouden van de bestaande eigenschappen (o.a. open ruimte, goede landbouwgrond).

Het is ook voor ons van belang te kiezen voor samenwerking met andere belanghebbenden (o.a. Dorpsbelangen Westerlee, Geen draagvlak Westerlee en uiteraard de betrokken omwonenden) om zodoende sterker te staan. Doen we dit niet, dan bestaat het gevaar achter de feiten aan te lopen.

Naast een aantal inloopbijeenkomsten (zie onderstaand staatje) voor bewoners kun je ook alvast op de website www.stemvanprovinciegroningen.nl je stem laten horen.Dit is mogelijk tot 31 december 2021.

C1ED564C 6925 498A A1D3 758178456AB6

Zie hieronder het bericht van de provincie Groningen: Wij gaan met tijdsblokken werken in verband met de geldende coronamaatregelen (maximale groepsgrootte).

We nodigen u van harte uit om één van de bijeenkomsten bij te wonen. Wilt u langskomen laat ons dit dan uiterlijk 7 januari 2022 weten via mail, whatsapp of telefoon, waarbij reageren per mail of whatsapp de voorkeur heeft.

Wij vernemen graag op welke datum en tijdsblok u komt. Daarnaast zouden we graag uw e-mailadres ontvangen, zodat we u makkelijk kunnen bereiken als we gelet op de coronamaatregelen toch moeten overschakelen naar bijeenkomsten in digitale vorm.

Uiteraard gaan wij zorgvuldig om met uw persoonsgegevens en hoe wij dat doen staat in de privacyverklaring op de provinciale website. In de privacyverklaring staan tevens uw rechten als betrokkene benoemd. Uw persoonlijke gegevens gebruiken wij alleen voor de communicatie betreffende het ruimtelijk economisch perspectief.

De privacyverklaring kunt u vinden via https://www.provinciegroningen.nl/service/privacy-en-cookies.

Contactgegevens:

Petra Schuls-Wetterauw

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tel.nr.: 06 527 61 695