Nieuwsarchief

In 2013 is er in de dorpen Midwolda en Oostwoldde cultuurhistorische wandelroute"Bekend maakt Bemind" gekomen die je meeneemt op ontdekkingstocht door de geschiedenis van beide dorpen. De route voert langs allerlei zichtbare en onzichtbare sporen uit het rijke verleden: verdwenen dorpen, een eeuwenoud steenhuis, polders en gemalen, boerderijen en arbeiderswoningen, (eigen)wijze dominees, herenboeren en arbeiders.

In 2017 kwam deze route extra tot leven op zaterdag 6 mei omdat dorpsbelangen Midwolda en Oostwold als initiatiefnemers een eerste editie van de Bekend maakt Bemind route wandel/fietsdag organiseerden. Hierdoor waren bijna alle locaties opengesteld die in deze route zijn opgenomen. Inwoners leerden elkaar beter kennen en konden elkaar en alle bezoekers van buiten de dorpen met trots hun prachtige dorpen laten zien. Er waren een dikke 400 bezoekers die fietsten, wandelden of een stukje met de tram 'OlGraitje' meereden en genoten op een zonovergoten middag.

Op tweede pinksterdag zal de tweede editie van Bekend maakt Bemind plaatsvinden: op maandag 21 mei van 11.00 uur tot 17.00 uur.

De route is te vinden op de app "Groningen routes", op de panelen verspreid door het dorp of op de routefolder. Ook is er een Facebook pagina Bekend maakt Bemind met sfeerbeelden van de vorige editie. Op de website www.bekendmaaktbemind.com is informatie te vinden over de tweede editie.

Tijdens de tweede editie van Bekend maakt Bemind worden op verschillende locaties activiteiten georganiseerd. Wat weten we nu al? ( er komen vast nog mooie dingen bij de komende maanden):

Excursies rondom de Ennemaborg, accordeon muziek in het koetshuis, open huis bij Hermans Dijkstra, Groninger lekkernijen bij Gasterij Smits, begraafplaats en dorpskerk Midwolda, oorlogsmuseum , sloapen in grootmoekes tied in Moushouk bed and breakfast, verhalen over dou en nou in beide kerken in Oostwold, miniatuur hand- en paardenkarren in café De Twee Oldambten, kunst in de voormalige winkel, rock and roll en Zumba workshops in Havencentrum 5, vliegactie op het vliegveld, belastingambtenaar bij Sarries hut en waar komt ons eten vandaan bij educatie boerderij de Nieuwlandse Akker.

Op de gehele route is diverse horeca te vinden.

Parkeren kunnen bezoekers op de diverse grote parkeerplaatsen die onze beide dorpen rijk zijn.

(camping De Bouwte, Ennemaborg, Haven Midwolda, sporthal Oostwold, pier Oostwold, Airport, rondweg achter onze beide dorpen). Het is de bedoeling dat de deelnemers de route gaan wandelen en/of fietsen. De tram "Ol Graitje" zal heen en weer rijden om bezoekers te verplaatsen.

Start en eindpunt bepaalt u zelf, maar er zijn drie informatiepunten, te weten: Camping De Bouwte, Dorpskerk Midwolda en café De Twee Oldambten waar vrijwilligers aanwezig zijn om de routefolder uit te delen en vragen te beantwoorden.

De entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Henriette Beukema per telefoon: 0597-671916 of per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.